Gezonde school

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat ‘Voeding’. Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in;

De Openbare Vroonermeerschool is een gezonde school. We zijn van mening dat het goed is om kinderen ook wat mee te geven over gezonde voeding alsmede het menselijk lichaam, de natuur, bewegen en alles wat met gezondheid te maken heeft. Natuurlijk kan een school niet ‘alles’ maar we kunnen wel een bijdrage leveren wat betreft een gezonde leefstijl. We hebben daarom bij de start van de Vroonermeerschool ervoor gekozen om een aantal afspraken met elkaar en met de ouders van onze leerlingen te maken wat betreft eten, drinken en traktaties. 

 

De afspraken:

Pauzehap 10.00 uur 
water als drinken en groente/fruit als eten

Lunch 12.15 uur
water, melk, karnemelk, thee als drinken en een gezonde lunch als middageten. Liefst gewoon volkoren brood met gezond beleg. Pindakaas, notenpasta, appelstroop, omelet, humus, smeerkaas, aardbeien, kaas of vleeswaren. Een extraatje in de trommel zoals een handje nootjes, snoeptomaatjes, een gepeld gekookt ei, olijven, wat bessen, een sneetje roggebrood, een wrap mag natuurlijk wel. 

Tussendoortjes, naast de gezonde volkoren boterhammen of incidenteel een muesli- of krentenbol, zijn helemaal niet nodig. Een goede reminder kan zijn; overal waar koek op staat hoeft niet en kan wachten tot na 14.00 uur. 

Traktaties op verjaardagen zijn gezonde traktaties dus geen snoep of koek.De kinderen trakteren met hun verjaardag in de eigen groep. De jarige mag met twee kinderen de groepen rond. U hoeft voor het team geen andere traktatie te maken/kopen, maar zij genieten samen met de kinderen van een gezonde traktatie. Tijdens de schooluren mag er niet gesnoept worden.U vindt meer informatie op de website.

Gezond Trakteren